Тръмп влезе в болница

  • 03 октомври 2020 06:07

  • 4607
  • 7
Тръмп влезе в болница
© Getty Images/Guliver (Архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше приет във военния медицински център "Уолтър Рийд" в Бетесда, щата Мериленд.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това се случва по малко от 24 часа след като Тръмп и съпругата му Мелания бяха диагностицирани с COVID-19.

 

Доналд и Мелания Тръмп са с коронавирус

 

74-годишният президент е с леки симптоми на заболяването и в добро разположение на духа, но лекарите му са поискали настаняването, за да може да получи незабавна помощ, ако такава му е необходима. Говорителят му Кейли Макенъни допълни, че държавният глава е работил през целия ден и ще продължи да работи от болницата, пояснява БНР.

"Отивам в болницата Уолтър Рийд. Смятам, че съм много добре, но искаме да сме сигурни, че всичко ще е наред. Първата дама е много добре", заяви Тръмп чрез видео в "Туитър" преди да бъде приет.  

 

 

По-рано стана ясно, че Тръмп е получил експериментален лекарствен коктейл от антитела. Според информация на лекаря на президента, Тръмп също приема витамин D, мелатонин, фамотидин, аспирин и цинк.

Според съобщение на Белия Дом президентът е отпаднал, но в добро разположение на духа.

Началник-щабът (ръководител на кабинета на президента - бел. ред.) в Белия дом Марк Медоус заяви, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския проявява леки симптоми. Медоус допълни, че очаква Тръмп да се възстанови бързо.Според изданието Vanity Fair, което цитира двама републиканци от президентското обкръжение, състоянието на американския държавен глава се е влошило днес, като той имал кашлица и висока температура.

Днес Тръмп отмени участието си в единственото събитие, предвидено за дневния му график и е провел само няколко телефонни разговора. Първата дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил, която също е с положителен COVID-тест,  нямала  силно проявени симптоми.

Предизборният щаб на президента Тръмп заяви днес, че всички обявени по-рано събития от предизборната кампания с участието на американския лидер ще бъдат проведени във виртуална среда или ще бъдат временно отложени.

Пазарите също реагираха на съобщението за заболяването на американския държавен глава и първата дама.

Срив на борсите след новината, че Тръмп е заразен с COVID-19

 

Вниманието сега е насочено към всеки, който е бил в обкръжението на президента, както и на първата дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил. Новината, че семейство Тръмп са заразени с коронавирус, се появи след като стана ясно, че  Хоуп Хикс - топ съветник от администрацията е COVID-19.

Разпространяващо се огнище на вируса в Белия дом би могло да засегне изпълнението на ключови за страната дейности, отбелязва кореспондентът на БНР в САЩ. При невъзможност Тръмп да изпълнява функциите на поста си вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и поема ръководството. Пенс даде отрицателна проба за COVID-19. Пробата е била взета  няколко часа след като е установено, че президентът Тръмп е заразен и остава под карантина, предаде АФП.

Помпейо обясни, че е бил тестван четири пъти през последните две седмици, включително тази сутрин в самолета до Дубровник. Той потвърди, че ще замине, както е планирано, следващата седмица на азиатска обиколка - в Япония, Южна Корея и Монголия.

Положителният COVID-тест на Тръмп идва малко повече от месец преди изборите, в момент, в който кампания за вота е в последен етап, а кандидатът на демократите Джо Байдън води в националните проучвания.

Байдън, който по-рано тази седмица бе в близост до Тръмп по време на дебати, е дал отрицателна проба за вируса в петък.

Кандидатът на демократите пожела на президента бързо възстановяване и също каза, че се надява случилото се да напомни на хората да спазват правилата за социална дистанция. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4607 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
1

2020.10.04 | 16:18

7
Prosti BG selyanduri

2020.10.03 | 17:04

6
Ще му мине бързо. Това е Пунта Мара. Сигурен начин Дони да спечели изборите. Гениално. Скоро ще”оздравее”, ще докаже както винаги е казвал, че това е вид грип. Ще бъде герой и отново 4 години не му мърдат в Белия Дом. А оня изкуфял старец ще диша прахта на републиканците, ще носи храна на сина си в пандиза и ще спи с маска. Голям спектакъл. Който го е измисли евала!
Жвжвж

2020.10.03 | 08:19

4
Наистина това си е долен ПР!!И Тръмп и Джонсън губеха много точки заради посредствените мерки,които взеха през началото на пандемията и сега го дават жертви!!Пълни палячовци и двамата!Само погледнете световните лидери по целия свят,включително и Бг,те изглеждат умствено изостанали!!Накъде отива света чесно,страх ме е да помисля какво ще е положението в света сред 50год,деградирала история!!Мисля,че се връщаме в Средновековието!!
Нинов

2020.10.03 | 10:05

5
С такива индивиди, като теб светът не отива на добре. Добре, че пишеш глупости само по форуми.
gost

2020.10.03 | 08:15

3
запомнихте ли какви лекарства приема сега юрууууш към аптеките

2020.10.03 | 06:37

1
Накрая ще излезе и ще каже - ПОБЕДИХ БИРУСА! АЗ СЪМ ИЗБРАНИЯ. Колко удобно се 'разболя' в точния момент. И някои доктори ще идат да практикуват в Аляска, за да не говорят за измисленат болест на Доналд Дък. Как пък и с другия мъпет от острова - Джонсън стана съвсем същото. Явно хората сме тъпички, щом един и същи номер минава два пъти. На бас, че и Путишвили ще го изиграе това като му запари под дирника.

2020.10.03 | 07:56

2
Първия конспиратор се изказа. Пропусна да напишеш, че е приел, защото са му предложили две хиляди лева за да го пишат, че има Ковид—19

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини