Къде се зарази Тръмп с коронавирус?

  • 02 октомври 2020 21:18

  • 1994
  • 2
Къде се зарази Тръмп с коронавирус?
© Getty Images

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския имаше натоварен график в седмицата преди заразяването му с коронавирус, тъй като надпреварата за Белия дом е на финалната си права, предаде ДПА.

Освен в събитията, в които взе участие като президент, Тръмп участва в предизборни прояви и в първия дебат със съперника си от Демократическата партия Джо Байдън. Тръмп обикаляше Съединените щати през последните дни и рядко носеше маска.

Все още не е ясно как точно се е заразил Тръмп и кога са се проявили първите симптоми на заразата.

Какво се случва, ако Тръмп е прекалено болен, за да изпълнява функциите си?

Ето каква бе програмата на Тръмп през последната седмица, припомня БТА.

Четвъртък, 24 септември: Тръмп участваше в предизборна проява в Джаксънвил, щата Флорида. Събитието бе проведено на открито, на летище.

Петък, 25 септември: Тръмп участва в политическа проява в град Нюпорт Нюз, щата Вирджиния. Това събитие също бе проведено на открито на летище.

Събота, 26 септември: Тръмп участва в събитие в Розовата градина на Белия дом, в рамките на което обяви, че номинира съдия Ейми Кони Барет за член на Върховния съд на Съединените щати.

Неделя, 27 септември: Тръмп бе на голф игрището си в Стърлинг, щата Вирджиния, и игра голф. По-късно през деня участва в брифинг с журналисти в Белия дом.

Рискови фактори излагат Тръмп на опасност при заразяване с коронавируса

Понеделник, 28 септември: Тръмп взе участие в първия президентски дебат с кандидата за президент на демократите Джо Байдън в Охайо. Съветникът на президента Крис Кристи заяви, че никой не е носел маски по време на подготовките за дебата, при които Тръмп е бил заедно с кръга си от най-приближени хора. Освен това президентът е правил спирал на няколко места в град Кливланд.

Сряда, 30 септември: Президентът бе в Минесота през деня и участва в проява вечерта. "Ню Йорк таймс" съобщи, че Тръмп е бил изтощен на края на деня.

Четвъртък, 1 октомври: Тръмп участва в срещи с поддръжници и с представители на кампания, набираща средства, на голф игрището си в Ню Джърси. Той се постави под карантина след пътуването си, когато се върна във Вашингтон и по-късно даде положителна проба за коронавирус.

Последвайте канала на

Novini.bg
1994 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.02 | 22:56

2
hamerikanite sa zarazeni po default

2020.10.02 | 22:50

1
Демократите са му набутали вируса. Но чичо Дони ще го придъвка и ще го изплюе набързо. След което ще си седне отново на президентското кресло и яка им душа на Байдън и компания. Изкуфелата жмичка, бивш вицепрезидент ще носи сириал в пандиза за закуска на синът си гангстер, ще спинка с маска и ще чака божието пречистване

Добави коментар

Водещи новини