Американският министър на здравеопазването даде отрицателна проба за коронавирус

  • 02 октомври 2020 20:40

  • 295
  • 0
Американският министър на здравеопазването даде отрицателна проба за коронавирус
©

Американският министър на здравеопазването Алекс Азар заяви днес, че е дал отрицателна проба за коронавирус и защити политиката на Американската служба за контрол на храните и лекарствата по отношение на потенциалните ваксини срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс.

Азар съобщи в Туитър за отрицателната си проба за коронавирус, след като президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския даде положителна проба.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Мелания Тръмп заяви, че се чувства добре

"В проява на допълнителна предпазливост си направих тест за КОВИД-19 тази сутрин и резултатът е отрицателен", написа Азар в Туитър преди да се яви лично на изслушване в Конгреса.

Здравният министър заяви, че шестте компании, произвеждащи потенциални ваксини за КОВИД-19 и получаващи финансиране от американското правителство, са започнали да произвеждат ваксините в големи количества.
Азар изрази увереността си в сигурността на бъдещата ваксина, която ще получи одобрението на службата за контрол на храните и лекарствата.

"Ще съм сигурен, че семейството ми и аз трябва да се ваксинираме (срещу КОВИД-19)...защото ваксината ще отговаря на стандартите на Службата за контрол на храните и лекарствата", изтъкна пред конгресмени Азар.

Учени, представители на здравните власти и законодатели са обезпокоени, че правителството на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще окаже натиск да даде одобрение за ваксина срещу КОВИД-19 преди американските президентски избори на 3 ноември дори и ако резултатите от клиничните изпитания на потенциалната ваксина не оправдават широката й употреба, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини