Какво всъщност си казаха Тръмп и Байдън?

Джо Байдън води в надпреварата за президент, сочат предварителните данни. Това потвърди и бившият посланик на България в САЩ и вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова. Тя коментира дебата между двамата кандидати - Байдън и настоящият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

"Тези дебати не са задължителни, но са станали традициони", каза Поптодорова. 

Пред бТВ тя каза, че целта на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския била да разклати опонента си Джо Байдън и да докаже публично чрез изваждането му от равновесие, че той не е подходящ за позицията президент на САЩ.

Байдън нарече Тръмп "пудела на Путин", президентът му отвърна остро

"Байдън обаче не влезе в клопката. Той изкара пълноценно и добросъвестно дебата", отбеляза Поптодорова.

Тя каза, че дебати се провеждат от 25 години насам, но подобен хаос между опонентите не е имало. Според нея едновременно са вървели три разговора - този между Тръмп и Байдън, като внезапно се е състоял и спор между Тръмп и модератора от „Фокс нюз“ Крис Уолъс.

Третият разговор пък бил този с избирателите, като според Поптодорова именно Байдън е успял да достигне до хората.

Бившият ни посланик в САЩ отбеляза, че отговорите на ключови въпроси са били тревожни при снощния дебат – дали президентът Тръмп ще се разграничи от организацията на белите супремасисти и дали кандидатите ще овладеят поддръжниците си в дългия период, в който ще се проверяват бюлетините по пощата. Тя обясни, че Джо Байдън е бил свенлив по отношение на събитията и протестите в Портланд, защото това са потенциални негови избиратели.

Според допитвания на две американски медии Байдън е надделял в дебатите с Тръмп

„Коронавирусът вървя като нишка през цялото време. Това беше една от тезите на Байдън – че Тръмп се е провалил в справянето с COVID-19. Друг спор беше кога и къде да се отвори икономиката“, заяви тя. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет