На Тръмп може да бъде кръстено спорното езеро Газивода между Косово и Сърбия

  • 25 септември 2020 20:28

  • 510
  • 2
На Тръмп може да бъде кръстено спорното езеро Газивода между Косово и Сърбия
© Getty Images/Guliver

Освен голф клубове и хотели, на името на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския може да бъде кръстено и езеро. Става въпрос за спорното езеро Газивода - 24-километровата ивица вода, която се простира на границата между Косово и Сърбия и за която двете държави си оспорват собствеността.

Днес от косовската страна на езерото се появи огромна табела с надпис "езеро Тръмп", а на друг плакат беше изписана благодарност към американския президент, че е осигурил мир с постигнатото неотдавна икономическо споразумение между Прищина и Белград.

Тръмп: Вучич и Хоти направиха света по-сигурен

Спорът за езерото, което в Косова се нарича Уйман, а в Сърбия Газивода е един от основните спорове между двете държави. Предложението за прекръстването му беше пиветствано от премиера на Косово Абдулах Хоти в Туитър.

Сръбските власти не са коментирали темата. Според посланикът на Тръмп за диалога между Косово и Сърбия, Ричард Гренел, идеята за кръщаване на езерото на името на американския президент е била шега.

Последвайте канала на

Novini.bg
510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.26 | 05:58

2
ne se bazikaite-erezotuo e makedonsko,pivetstvam pravodrisa
кой са е по тарикат

2020.09.26 | 00:30

1
от едната страна сърбите, ще изливат фекална вода, а от другата косовци ще плажуват и ще се къпят

Добави коментар

Водещи новини