В Пенсилвания разследват изхвърлени бюлетини, подадени по пощата

Американски федерален прокурор в щата Пенсилвания заяви, че е започнал разследване за малък брой изхвърлени бюлетини, подадени по пощата за предстоящите президентски избори в САЩ, предаде Ройтерс, информира БТА.

Прокурор Дейвид Фрийд каза, че негов колега е подал сигнал за случая до неговата канцелария и до ФБР.

"Малък брой" бюлетини на военни са били изхвърлени, потвърди Фрийд, без да даде подробности защо е било направено това.

По думите му девет бюлетини са били изхвърлени, а после - намерени. Седем от тях са били за президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, а две са били отново запечатани в своя плик от местни изборни служители и не е известно кой кандидат е бил подкрепен.

Новината за разследването в колебаещия се щат Пенсилвания, който беше спечелен от републиканеца Тръмп през 2016 г. с разлика от 44 000 гласа, може да засили опитите на президента да посее съмнения в легитимността на предстоящите през ноември избори, отбелязва Ройтерс.

Той често твърди без доказателства, че гласуването на повече хора по пощата ще доведе до измами. В същото време демократите насърчават този метод на упражняване на правото на вот, за да могат американците да гласуват безопасно по време на пандемията от новия коронавирус.

Коментари

  1. 2020.09.25 | 09:20
    е гледай хората гласуват и по пощата защо и това не въведем машини бюлетини и пощата и ще си играем на избори на тука има тука нема или кой лъже повече пощата бюлетината или електронната машина а като се замисля май че ПОЛИТИЦИТЕ пак ша ни сготват
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет