Близо 100 арестувани при безредиците в Луивил

Американската полиция съобщи, че е арестувала близо 100 души в град Луивил, щата Кентъки, при протестите срещу съдебното решение да не бъдат повдигани обвинения на полицаи във връзка с убийството на чернокожата Бриона Тейлър, съобщава БТА.

Някои от тези хора са били задържани, защото са причинили материални щети на търговски обекти, а други - защото скачали по паркирани автомобили, които след това били използвани като барикади. Впоследствие протестиращи, които отказали да се подчинят на заповедта да се разпръснат, са били арестувани за нарушаване на полицейския час и за незаконно събиране.

Полицай е прострелян в американския град Луивил

Полицията съобщи още, че в ранните часове на днешния ден са били плячкосвани търговски обекти, включително два магазина от веригата "Сити Гиър" (City Gear) и заложна къща.

Няма информация да са повдигнати обвинения на заподозрян за стрелбата по двамата полицаи, ранени по време на протестите. Полицията заяви, че единият от нейните служители е претърпял операция, като се очаква и двамата да оживеят.

Коментари

  1. 2020.09.24 | 16:42
    Това е фалшива новина. В САЩ няма никакви безредици, защото те са най-голямата демокрация в света и в слънчевата система. На времето може и да са убивали чернокожи, но сега това е невъзможно. Всички чернокожи там са щастливи и живеят прекрасно. В тази държава хората от различните раси се обичат и нямат никакви проблеми по между си. Още от самото начало местното население (т.н. индианци), доброволно се е съгласило да си даде земята на преселниците от Европа. Затова не се е наложило да бъде избивано и сега е многобройно. А прародителите на чернокожите доброволно са дошли да работят по плантациите и въобще не е имало робство, както твърдят някои руски шпиони.
    1. 2020.09.24 | 18:08
      Толкова си неграмотен! Опитал си се да бъдеш оригинален, но си сътворил смешен пасквил. Даже не познаваш отношенията в тази държава. Комик!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет