Общо 179 арестувани при операция на САЩ и Европол срещу даркнет

  • 22 септември 2020 23:13

  • 1019
  • 1
Общо 179 арестувани при операция на САЩ и Европол срещу даркнет
© Getty Images/Guliver (архив)

Операция, насочена срещу т. нар. "тъмна мрежа" (даркнет) е довела до арестите на общо 179 предполагаеми наркотрафиканти и продавачи на други незаконни стоки в Европа и САЩ. Това съобщиха днес американското министерство на правосъдието и европейската полицейска агенция Европол, цитирани от Франс прес.

119 души са били арестувани в САЩ, двама - в Канада, 42 - в Германия, осем - в Нидерландия, четирима - в Обединеното кралство, трима - в Австрия, и един - в Швеция. Заподозрените са продали десетки хиляди нелегални продукти. Операцията, в която са участвали различни американски правителствени агенции, в това число ФБР, е довела до конфискуването на над 6,5 милиона долара в брой и в криптовалута. Иззети са още 500 килограма опиати, включително фентанил, оксикодон и хероин, както и 60-ина огнестрелни оръжия.

Осем души, сред които българин, са обвинени в Германия във връзка с даркнет център

Тъмната мрежа е част от интернет, която не е видима за търсачките. Достъпът до нея е възможен само чрез браузър, наречен Тор. Тя често се използва за купуване и продаване на наркотици и други незаконни продукти, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1019 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.22 | 23:55

1
нашия брендо, голям тарикат - пак се отърва

Добави коментар

Водещи новини