Мексико иска границата му със САЩ да остане затворена

Мексико предлага границата му със САЩ да остане затворена до 21 октомври, съобщи днес мексиканското външно министерство, цитирано от ДПА.

Общата граница беше затворена на 21 март и оттогава срокът на затварянето й беше удължаван няколко пъти. Срокът на последното удължаване изтичаше на 21 септември, но Мексико реши, че границата трябва да остане затворена още месец поради развитието на пандемията от коронавируса, посочи в Туитър министерството.

В Мексико има над 680 000 заразени с новия коронавирус. Починалите вследствие на вируса са близо 72 000, което нарежда страната на четвърто място в света по този показател. САЩ продължават да са с най-голям брой заразени (над 6,6 милиона) и смъртни случаи (повече от 197 000).

Затварянето на дългата 3200 км граница не засяга търговията, здравните работници и хората, които работят от другата страна на границата. Туристи не могат да преминават през сухоземната граница. Въздушното движение между двете страни се запазва, въпреки че се препоръчва хората да не пътуват, ако нямат много съществена причина.

Границата между САЩ и Канада също е затворена.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет