САЩ планират да доставят ваксина срещу коронавируса веднага щом бъде одобрена от регулационните органи

Правителството на САЩ заяви, че ще започне да доставя ваксината срещу COVID-19 в рамките на един ден след одобряването й от регулационните органи, като планира ограничен брой дози от ваксината да бъдат достъпни в края на годината, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Представители на министерството на здравеопазването и на министерството на отбраната проведоха конферентен разговор с представители на медиите и предоставиха документи за плановете за разпределение на ваксината, които изпращат на щатските и местни здравни власти. Федералното правителство ще разпределя ваксините за всеки щат въз основа на броя на населението в най-рисковите групи, които Центровете за контрол на заболяванията препоръчват да бъдат ваксинирани първи. Очаква се в тази група да влизат здравните служители.

Доналд Тръмп отсече: Дори да няма ваксина, COVID-19 сам ще си отиде

"Ограничен брой дози от ваксината срещу COVID-19 може да бъдат достъпни до началото на ноември тази година", ако получат дотогава одобрението на администрацията, определяща безопасността на храните и лекарствата, се казва в документа, излагащ програмата за ваксинации. Но количествата достъпна ваксина ще нараснат значително през следващата година.

Представителите на правителството добавиха, че работят по това пациентите да не трябва да плащат нищо за ваксината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.17 | 04:04
    От белина ли е
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет