Тръмп отбеляза с минута мълчание годишнината от атентатите на 11 септември

  • 11 септември 2020 18:13

  • 421
  • 0
Тръмп отбеляза с минута мълчание годишнината от атентатите на 11 септември
© Getty Images/Guliver

Президентът и първата дама на САЩ, Доналд и Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил, отбелязаха днес с минута мълчание годишнината от атентатите на 11 септември 2001 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Някои репортери, пътуващи на борда на президентския самолет, бяха поканени на церемонията, която се проведе в конферентната зала на борда в 8.46 ч. (15.46 ч. българско време). Това беше моментът, когато първият отвлечен от атентаторите самолет се вряза в едната от двете кули близнаци на Световния търговски център преди 19 години.

Всички присъстващи на церемонията се изправиха на крака.

Специална изложба показва терора на 11 септември

Президентът на САЩ пътува към Шанксвил, щата Пенсилвания, където е предвидено да произнесе реч на мястото, където отвлечения Полет 93 се разби в поле, при което загинаха всички хора на борда.

Съединените щати ще спазят поетия ангажимент да не забравят близо трите хиляди невинни американци, които бяха убити безсмислено, написа Тръмп в Туитър.

Съперникът на президента републиканец на изборите през ноември, демократът Джо Байдън, ще посети мястото по-късно днес.

Тръмп и Байдън ще отбележат годишнината от атентатите на 11 септември 2001 г. в Пенсилвания

Минута мълчание бе запазена в цял Ню Йорк. Камбаната на мемориала на Световния търговски център даде сигнал за начало на отбелязването на 19-ата годишнина от нападенията, при което още на пет пъти ще бъде запазена минута мълчание - в точния час на врязването на отвлечени самолети във втората от кулите близнаци на Световния търговски център и в Пентагона, пададнето на четвъртия самолет на поле в Пенсилвания, както и на рухването на двете кули на Световния търговски център.

Поради спорове за мерките срещу коронавируса в Ню Йорк се провеждат две отделни церемонии. На официалната организаторите, притеснени да не съберат прекалено много хора на едно място, пуснаха запис с имената на близо трите хиляди жертви на атентатите. На друга церемония на улицата техни роднини ще продължат традицията да прочитат имената лично.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, вицпрезидентът на САЩ Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и и кандидатът за президент Джо Байдън присъстваха, носейки маска, на церемонията на мястото на унищожения Световен търговски център.

Последвайте канала на

Novini.bg
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини