САЩ удължава ембаргото на Куба

  • 10 септември 2020 12:22

  • 384
  • 1
САЩ удължава ембаргото на Куба
© getty images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския реши да удължи до 14 септември 2021 г. търговските ограничения, които са в сила срещу Куба. Изявление на американския лидер бе разпространено в сряда от пресслужбата на Белия дом, съобщава ТАСС.

Реших, че е в национален интерес на САЩ да удължи тези мерки срещу Куба за една година, се казва в изявлението, предава БНТ.

Със същото решение Тръмп разшири правомощията си, които му дават свобода на действие по отношение на спазването на това ембарго и издаване на разрешения за отделни транзакции. Това е закон, който влиза в сила през 1917 г. и позволява да се ограничава търговията със страни, враждебно настроени към САЩ.

САЩ прекъснаха дипломатическите връзки с Куба през 1961 г. в отговор на национализацията на американската собственост на острова. След това Вашингтон обяви налагането на търговско и икономическо ембарго срещу страната.

САЩ забраняват частните чартърни полети до Куба

През декември 2014 г. Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, тогавашен президент на САЩ, призна, че предишната политика на Вашингтон спрямо Хавана не работи и обяви началото на движение към нормализиране на двустранните връзки и облекчаване на санкциите срещу Куба.

Сближаването между двете държави обаче спря, след като Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пое САЩ през януари 2017 г., той затегна правилата за пътуване до страната за своите граждани и наложи забрана за правене на бизнес с организации, контролирани от кубинските военни.

Последвайте канала на

Novini.bg
384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Богомил

2020.09.10 | 13:22

1
Огромната част от туризма в Куба се управлява/фактически е собственост/ на военните, крепящи диктатурата. Липсата на храна и лекарства е повсеместна. В момента даже се доставя френска захар, както и ирански бензин във Венецуела!?Комунистически безумия. Кастристите обещават право за бизнес на завръщащи се имигранти. Един от тях повярвал, върнал се и купил 4 финки/ферми/, отглеждал 300 крави и др. В един хубав ден кастристите му конфискуват всичко, обявяват го за контрареволюционер и т.н. Затова кубинците забравиха вкуса на червеното месо. Марксизъм в действие.

Добави коментар

Водещи новини