Майк Помпейо: САЩ са твърд съюзник на Северна Македония

  • 08 септември 2020 14:57

  • 330
  • 3
Майк Помпейо: САЩ са твърд съюзник на Северна Македония
© Getty Images/Guliver

Тази година поздравяваме Северна Македония за това, че стана трийсетата членка на НАТО и приветстваме привързаността на вашата страна към регионалния и глобален мир и сигурност, заяви американският държавен секретар Майк Помпейо в изявление по повод Деня на незамисимостта, предаде МИА.

Ние сме окуражени от напредъка, който направихте по пътя към членство в ЕС и ще продължим да подкрепяме вашите усилия да постигнете европейска интеграция, подчерта Помпейо. Неотдавнашните парламентарни избори Северна Македония бяха мирни и успешни в безпрецедентни обстоятелства, пише Помпейо.

Вашите постижения ще помогнат да се оформи бъдещата посока на западнобалканския регион, заявява държавният секретар в изявление, публикувано на сайта на Държавния департамент, предава БТА.

Пожелавам сигурност и здраве на целия народ на Северна Македония, докато работим заедно за превъзмогване на предизвикателствата, предизвикани от пандемията Ковид-19. САЩ застават до Северна Македония като твърд съюзник, посочва Помпейо.

Novini.bg
330 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Fatih selim sultan

2020.09.08 | 18:03

3
Ya si e maykata koy mu puka za tez makedonceta
който

2020.09.08 | 16:36

2
който е член на нато му обещават да не му пращат джихадисти. за сега само обещават.
GOCE

2020.09.08 | 15:47

1
OBAMA BESHE MAKEDONEC, AMA TOZI MI PRILI4A POVE4E NA SHIPTAR.

Добави коментар

Водещи новини