Пентагонът потвърди, че възлага мегадоговор на Майкрософт

Американското министерство на отбраната обяви, че запазва решението си да повери на компанията Майкрософт мегаконтракт, предаде Франс прес. Това решение бе взето въпреки обвиненията във фаворизиране от страна на президента Доналд Тръмп и намесата на правосъдието.

Пентагонът е приключил с пълната си преоценка на търговете за мегапоръчката и е установил, че офертата на Майкрософт продължава да си остава най-добрия вариант за правителството, се казва в официално изявление.

Компанията Амазон, която се бореше също за договора, обвини Тръмп, че е направлявал избора на Пентагона, защото мразел Джеф Безос, основателя на компанията. През февруари съдия прие искането на Амазон да постанови временно преустановяване на предоставянето на договора в размер на 10 милиарда долара.

Последва преоценка на офертите и така се стигна до решението на Пентагона да запази възлагането на поръчката на Майкрософт, предаде БТА.

Уолстрийт отвори днес с нов силен спад

Договорът е с продължителност 10 години и цели да модернизира и трансформира цялата информационна система на американските въоръжени сили в една система, управлявана от изкуствен интелект.
Според Амазон Пентагонът не е преразгледал нищо. Компанията припомня, че е предложила по-изгодна оферта, в която цената е била с няколко десетки милиона долара по-ниска от всички останали предложения.

Коментари

  1. 2020.09.05 | 13:32
    Голем смех! Офертата на амазон била по ниска с няколко десетки милиона долара. О, майко мила, договора е за 10 милиарда, тоя говори за семки и бонбонки. Не се наяде от гърба на хората. Аз и майкрософт не харесвам, ама тоя безос още повече.
  2. 2020.09.05 | 11:03
    ...и да ги напълнят с бозави технологии.... Блях!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет