Eксперт препоръча маски по време на секс

Пропуснете целувките и обмислете носенето на маски, докато правите секс, за да се защитите от зараза с коронавируса, препоръчва водеща здравна експертка от Канада, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13607

Д-р Тереза Там също така напомня, че във времето на коронавирусната пандемия най-безопасната сексуална опция остава самозадоволяването.

Въпреки че рискът от зараза с COVID-19 чрез семенна или вагинална течност е малък, д-р Там отбелязва, че сексуалната активност с нови партньори увеличава риска от прихващане на вируса, особено при близък контакт, какъвто се явява целувката.

"Подобно на други дейности по време на пандемията, включващи физическа близост, има неща, които можете да направите, за да намалите риска от заразяване и предаване на вируса. Пропуснете целувките, избягвайте близостта лице в лице, носете маска, покриваща устата и носа, и проверявайте себе си и партньора си за симптоми, преди да се отдадете на интимност. Най-безопасната сексуална опция по време на пандемията е самостоятелното доставяне на удоволствие", казва д-р Тереза Там.

Сексуалното здраве е важна част от общото здраве, отбелязва експертката. Вземайки необходимите предпазни мерки, "канадците могат да намерят начини да се радват на физическа интимност, без да компрометират прогреса, постигнат от страната в овладяването на Ковид-19", казва д-р Там, пише "Монитор".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13607

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.05 | 08:46
    Тамън отвикнах да слагам презерватив,....сега трябва да се уча как да дишам с противогаз докато чу....
  2. 2020.09.04 | 12:20
    хахах, вече съвсем ни правите на маймуни
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет