Тръмп в Кеноша: Мирните протести са фантастични, но тези не са мирни

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския посети Кеноша, град със 150 хиляди жители в щата Уисконсин, където полицай простреля афроамериканец. Последваха бурни протести. Тръмп разговаря с представители на правоохранителните органи и похвали полицията. Той се срещна и със собственици на магазини, понесли щети при размириците.

"Мисля, че мирните протести са нещо фантастично. . . но, както и да погледнем, това не са мирни протести", каза Тръмп и защити полицаите.
 

 "Те имат частици от секундата да решат ...Ако вземат грешното решение, или ще са мъртви, или изпадат в голяма опасност. Хората трябва да разберат това. Понякога полицаите са с вързани ръце. Сложна ситуация, нали", коментира президентът.

Тръмп предрече какво ще се случи, ако загуби изборите

Междувременно беше съобщено за поредно убийство на афроамериканец от полицията. То е станало в понеделник. Дижън Кизий, на 29 години, е бил застрелян от двама полицаи, които се опитали да го спрат в Лос Анджелис за нарушаване на пътните правила, докато карал велосипед. Мъжът се опитал да избяга,  при преследването ударил единия полицай в лицето.

Смъртта на Кизий възобнови протестите в Лос Анджелис, отбелязва БНР.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет