CNN: САЩ отказа на Русия за общата ваксина на COVID-19

  • 14 август 2020 06:47

  • 1805
  • 0
CNN: САЩ отказа на Русия за общата ваксина на COVID-19
© pexels

Американците отказаха предложението на руските представители за съвместна разработка на ваксина срещу коронавирус. Събеседниците на CNN в Москва обясниха това с общото състояние на руско-американските отношения.

"Има недоверие между двете страни. И ние смятаме, че това обяснява нежеланието на американците да приемат руски технологии ", каза източник пред телевизията.

От своя страна, събеседниците на Си Ен Ен в американската администрация обясняват отказа от сътрудничество с Москва с факта, че те просто не вярват в ефективността на руската ваксина и я смятат за неподготвена за човешки изпитания.

ЕК договори още до 400 милиона дози ваксина срещу COVID-19

Освен това събеседникът на телевизионната компания посочи, че според неговите данни ваксината е тествана от малък брой доброволци и следователно е невъзможно да се каже доколко ефективна ще бъде тя след началото на масовите ваксинации.

Бившият служител на администрацията на Вашингтон също заяви пред CNN, че нито САЩ, нито Световната здравна организация не вземат на сериозно руската ваксина, тъй като тя не е преминала всички необходими стъпки за тестване. Той обясни регистрацията на ваксината в Русия с желанието за намаляване на обществения натиск върху властите на фона на голям брой случаи.

Светът осмя Путин и Спутник В, вмъкнаха и българска следа

Позицията на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във Вашингтон не се оповестява. Прессекретарят на Белия дом Кейли Макенени се ограничи, като заяви, че в четвъртък държавният глава е информиран за развитието на Русия.

Последвайте канала на

Novini.bg
1805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини