ФБР ще се включи в разследването на взрива в Бейрут

Висш американски дипломат съобщи, че ФБР ще се включи в разследването, което водят ливански и международни експерти на огромния взрив от миналата седмица в Бейрут, отнел живота на най-малко 172 души, съобщава БТА.

Помощник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Дейвид Хейл заяви, че участието на бюрото е по покана на ливанските власти.

Трагедията в Бейрут е могла да бъде избегната?

На 4 август експлозия в склад за съхранение на силно взривоопасни вещества отне живота на най-малко 172 души и рани около 6000, а около 300 000 души останаха без покрив. Цели райони от ливанската столица бяха разрушени. Трагедията съвпадна с дълбоката финансово-икономическа криза в Ливан.

Самият Хейл, който е третият човек в Държавния департамент, днес заминава за Ливан, за да изтъкне пред ливанското правителство "спешната нужда" от реформи, отново в контекста на взрива, съобщи външнополитическото ведомство на САЩ.

При планираните си срещи с ливанското политическо ръководство, гражданско общество и младежки организации Хейл ще подчертае и готовността на Америка да подкрепи всяко правителство, което е "истински ангажирано" с реформаторски дневен ред, съобщи Държавният департамент.

"Хейл ще изтъкне спешната нужда от фундаментални икономически, финансови и административни реформи, които да сложат край на ендемичната корупция и да доведат до прозрачност и отчетност, както и до упражняването на ефективен държавен контрол чрез функциониращи институции", допълва външнополитическото ведомство на САЩ. Хейл ще потвърди ангажимента на Вашингтон да помага на Ливан.

Коментари

 1. 2020.08.14 | 02:27
  Куде къде щяло да се включва ФБР абе що се прайте на луди бе първо рушим после градим доверие и излъчваме сигурност я стига вече смешни сте марш ръцете от болните ви амбиций за световно господство мърши
 2. 2020.08.13 | 22:18
  Краварете нямат работа там, че ще насе.ат както винаги,защото там,където краварин насе.е,с нищо не може да се изпере.
 3. 2020.08.13 | 21:52
  Разузнавателните служби по задьлжение знаят истината. Ще разследват за да кажат удобната истина.
 4. 2020.08.13 | 21:02
  Няма начин да не заместят и Русия, боклуци ФАЩ
 5. 2020.08.13 | 20:46
  а не цру - чужда територия е
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет