САЩ ограничава и влизането в страната на американци при подозрение за коронавирус?

Администрацията на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обмисля евентуална мярка, при която временно няма да се разрешава на американски граждани и постоянно пребиваващи в САЩ да се върнат у дома, ако има подозрения, че те са заразени с коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12561

Това потвърди високопоставен представител на властите, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Разработена е проекторазпоредба, която обаче все още не е окончателна и може да се промени.

Тя ще овласти правителството да блокира лица, за които може да се предположи, че са носители на COVID-19 или други заразни болести.

От началото на пандемията Тръмп наложи редица ограничения за имиграцията, спирайки част от законната имиграция и позволявайки на граничните власти бързо и без стандартната юридическа процедура да депортират мигранти, заловени на границата.

Според в. "Ню Йорк таймс" все пак, за да забранят на американски гражданин или постоянно пребиваващ в страната достъп до американска територия, властите ще трябва да представят солидни доказателства, че човекът е заразен или е контактувал със заразени. Изданието не уточнява за какъв срок ще е забраната. При това "Ню Йорк таймс" посочва, че дори ако такава разпоредба влезе в сила, то тя ще се използва в изключително редки случаи и само при обстоятелства, когато бездействието на властите може да застраши обществената безопасност.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12561

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет