Външно с предупреждение за бурята "Исайъс"

  • 05 август 2020 14:03

  • 1115
  • 1
Външно с предупреждение за бурята "Исайъс"
© Pixabay

Троопическата буря "Исайъс" обхвана щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът. Тя е съпроводена със силни ветрове и обилни валежи. Центърът на бурята е локализиран на около 70 мили на югозапад от Филаделфия. За това предупредиха от Министерството на външните работи (МВнР), които обръщат внимание на българските граждани в засегнатите райони да бъдат внимателни. 

"Обявена е извънредна ситуация в щата Ню Джърси, където се очаква най-силни дъждове да паднат в западната част на щата, придружени от силен вятър.
Препоръчваме на българските граждани, които пребивават на територията на щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, да следят съобщенията на информационните агенции и да следват препоръките на местните власти, насочени към осигуряването на тяхната безопасност по време на тропическата буря", се казва в съобщението на МВнР.

Жертвите на тропическата буря Исаяс в САЩ вече са четири

При нужда от съдействие българските граждани в Съединените американски щати могат да се обръщат към генералното консулство на Република

България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Consulate.NewYork@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1115 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рени

2020.08.05 | 14:10

1
Тея не знаят какво става в БГ загрижили се за щатите.

Добави коментар

Водещи новини