Федералните агенти в Портланд са получили 270 травми за месец

Американските федерални агенти, разположени заради продължаващите безредици в американския град Портланд, щата Орегон, от началото на юли са получили над 270 наранявания и травми, нанесени им от демонстранти.

Това съобщи вчера заместник-министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кен Кучинели на слушания в сенатската юридическа комисия, предаде ТАСС.

В писменото си встъпително изявление, разпространено от пресслужбата на министерството, Кучинели казва, че протестиращите са жестоки анархисти, които нападат федерална собственост, федерални агенти, служители на местната полиция и различни обекти. Нападателите използвали чукове, лазери, бейзболни бухалки, бомбички, коктейли Молотов, химикали и други боеприпаси.

По-късно по време на слушанията Кучинели уточни, че за последните 6 месеца в Портланд са пострадали около 140 служители на реда, но отбеляза, че има разлика между протестиращи и участници в безредици. Той подчерта, че ако федералните агенти са били изтеглени, както неоснователно са настоявали местните власти, сградата на федералния съд е щяла да бъде разрушена.

Зам.-министърът обясни, че понякога се използват служебни автомобили без опознавателни знаци, за да се предотврати нападение срещу тях от страна на престъпници. "Те често се опитват да разбиват и да подпалват обозначените полицейски коли, дори когато вътре има хора", каза той. Протестиращи и полицията влязоха в сблъсък в Сиатъл

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет