Байдън изпреварва Тръмп с 8 пункта сред регистрираните избиратели, сочи анкета

  • 22 юли 2020 16:54

  • 606
  • 5
Байдън изпреварва Тръмп с 8 пункта сред регистрираните избиратели, сочи анкета
© Getty Images/Guliver

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия на САЩ Джо Байдън изпреварва с 8 пункта президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по одобрение сред регистрираните избиратели и има значителна преднина сред гласоподавателите, които не са решили все още окончателно кого да подкрепят на президентските избори през есента. Това сочат резултатите от анкета на Ройтерс/Ипсос, публикувани днес и цитирани от Ройтерс.

Осъщественото в периода 15-21 юли проучване установява, че 47 на сто от регистрираните избиратели заявяват, че на 3 ноември ще гласуват за бившия вицепрезидент Байдън, а 38 процента - за републиканеца Тръмп. Останалите 16 на сто са хора, които не са решили все още за кого да гласуват, хора, които планират да гласуват за трети кандидат или такива, които са казали, че няма да гласуват.

Изследването на Ройтерс/Ипсос е извършено онлайн, на английски език и на територията на САЩ сред 4430 възрастни американци, сред които 3744 регистрирани избиратели, подкрепящи кандидат на една от двете водещи партии и 595 регистрирани, но неподкрепящи кандидат на една от двете водещи партии.

Байдън еволюира към либерален популизъм, за да го използва срещу Тръмп

Предизборните щабове на Байдън и Тръмп са се съсредоточили върху привличането на групата избиратели, които не подкрепят нито демократите, нито републиканците. Очаква се тази група да наклони изравнения вот в някоя от двете посоки.

Проучване на Ройтерс/Ипсос през лятото на 2016 г. констатира, че подкрепата в групата на хората, които не са привърженици на кандидат на голяма партия, е разделена поравно между Тръмп и тогавашния кандидат на демократите Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. В деня на изборите Тръмп спечели мнозинството от гласовете на тези, които са решили кого да подкрепят едва през последната седмица преди вота.

Тази година анкетата сочи, че 61 на сто от нерешилите или регистрираните за трета партия казват, че биха подкрепили Байдън, ако трябва да избират, докато 39 процента биха предпочели Тръмп. В същата група 70 процента казват, че не одобряват представянето на Тръмп като президент и също такъв дял са на мнение, че страната върви в погрешна посока. А 62 процента казват, че икономиката на САЩ върви в погрешна посока. Осем от десет души от тази група изразяват лични опасения от коронавирусната пандемия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
606 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
777-777-7777

2020.07.23 | 23:55

5
Байден никога не е изпреварвал Доналд Трумп ! Лъжа !

2020.07.22 | 21:33

4
Ако амекиканците искат да станат китайска колония да гласуват за Байдан но имат още един шанс ако не им харесва китайската може да гласуват за Хилари тя ще ги опъти към руската колония имат два шанса да одмислят добре после дане стане късно и да получат глат и мизерия побързайте американци дане са забавивите да ги подрепите тези двама кандидата
SONI

2020.07.22 | 19:53

3
BOKLUK IPO GOLIAM BOKLUK

2020.07.22 | 19:24

2
да бе тоя педофил

2020.07.22 | 18:44

1
и хилъри го изпреварваше ама накрая ТРЪМП спечели

Добави коментар

Водещи новини