Тръмп: Енергетиката на Източна Европа трябва да е свободна от чуждестранно изнудване

  • 25 юни 2020 08:15

  • 997
  • 4
Тръмп: Енергетиката на Източна Европа трябва да е свободна от чуждестранно изнудване
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера, че енергетиката на Източна Европа трябва да бъде свободна от чуждестранно изнудване, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

На съвместна пресконференция в Белия дом с полския си колега Анджей Дуда американският президент похвали Инициативата "Три морета", обединяваща Австрия, България, Унгария, Латвия, Литва, Естония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Хърватска и Чехия.

Тръмп заяви, че Дуда върши "фантастична работа" в Полша

"Това е изключително важно партньорство в сферата на енергетиката, което осигурява надежден източник на енергийни ресурси за Източна Европа и ще бъде свободно от заплахата от чуждестранно изнудване", заяви Тръмп. "Полша много добре знае какво представлява чуждестранното изнудване", добави той и отбеляза, че Инициативата "Три морета" се основава на справедливост, откритост и взаимна изгода. Тръмп не уточни какво има предвид под "чуждестранно изнудване", отбелязва ТАСС.

Президентът на САЩ каза също, че Вашингтон и Варшава ще сключат споразумение за сътрудничество за развитието на ядрената енергетика в Полша. "Ние работим за сключване на споразумение, което ще помогне за създаване на атомни електроцентрали в Полша", заяви Тръмп. "Те ще купуват от една от нашите много големи, много добри компании технологии за атомна енергия за граждански цели", добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
997 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.25 | 16:12

4
Я сламеното човече да обясни, защо е против Северен поток.
Ана Тема на наш Сашо Нереза и на Сулю Паситто-Безр

2020.06.25 | 08:29

1
Сиреч - от Империята на Злото(ФАЩ),която не дава страните да преценяват дали да купуват от скъпия краварски газ или от други държави,който е по-евтин и която се меси във вътрешните им работи,защото така са свикнали.

2020.06.25 | 11:51

3
буклука сащ,се меси навсякаде по света,и извива ръцете на слабите държави,да си гледа гражданската воина в гетото сащ.
всяка жаба

2020.06.25 | 10:51

2
да си гледа гьола ...

Добави коментар

Водещи новини