Братът на убития от полицията Джордж Флойд пред Конгреса: Смъртта му променя света

  • 10 юни 2020 20:54

  • 1675
  • 2
Братът на убития от полицията Джордж Флойд пред Конгреса: Смъртта му променя света
© Getty Images/Guliver

Братът на убития от полицията в Минеаполис Джордж Флойд давайки днес показания в Конгреса, заяви, че иска брат му да остане "повече от едно име" в растящия списък на жертвите на полицейско насилие, предаде Асошиейтед прес.

Филонайз Флойд участва в слушания в Конгреса ден след погребението на брат си, превърнал се в символ на демонстрациите в САЩ и по света с призиви за промяна на полицейските практики и за слагане на край на расовите предразсъдъци, отбелязва АП.

"Ако неговата смърт допринесе за промяна на света към по-добро - а аз мисля, че това вече се случва, това значи, че той е умрял така, както е живял", каза братът на загиналия според раздадено предварително копие от неговото изказване пред законодателите.

"Хората, излезли по улиците, ви казват: стига толкова. Бъдете такива лидери на тази страна и на този свят, от каквито има нужда. Спрете болката, направете това, което е правилно", призова той законодателите.

Американският град Хюстън обяви 9 юни за Ден на Джордж Флойд

На заседанието, председателствано от шефа на юридическата комисия на Камарата на представителите Джерод Надлър, започна разглеждането на предложения на конгресмените демократи за промени в закона за полицията във връзка с националния дебат относно начините на действие на полицията и расовото неравенство в САЩ.

На заседанието на комисията ще бъдат изслушани и представители на правозащитни организации, и лидери на правоналагащи органи.

Смъртта на Джордж Флойд в Минесота предизвика възмущение и протести в цял свят, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1675 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.10 | 22:54

2
Това е лично отмъщение. Двамата, черния и ченгето са работили като охрана през нощта в един и същи бар. Явно са имали взимане даване. Заплетена е историята. Изобщо не е расиситко убийство. Цялата типирдияе за да прецакат Дони. Няма да стане. Още четири години го чакат в овалния кабинет.

2020.06.10 | 22:35

1
Не знам дали променя света, но тези си промениха стандарта на живот .,. Наляха им милиони за да подкрепят един наркодилър ....

Добави коментар

Водещи новини