Броят на починалите от коронавируса в САЩ надхвърли 110 000

  • 07 юни 2020 19:22

  • 784
  • 0
Броят на починалите от коронавируса в САЩ надхвърли 110 000
© Getty Images

Броят на починалите от новия коронавируса в САЩ надхвърли 110 000 при близо 2 милиона регистрирани заразени, предаде Ройтерс, като се позова на свое преброяване въз основа на официални данни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Агенцията отбелязва, че масовите протести в страната срещу расовата дискриминация са породили опасения от ново ускоряване на разпространението на вируса.

Съединените щати са на първо място в света по заразени и починали.

Средно по около 1000 американци умират от Ковид-19 на ден през юни. През април бе достигнат пикът от по 2000 починали от причиняваното от коронавируса заболяване дневно.

През последното седмица е регистрирано рязко повишаване с поне 35 процента на броя на новите случаи в няколко южни щата - Алабама, Южна Каролина и Вирджиния.

Полицейският час, въведен в Ню Йорк заради протестите срещу полицейската жестокост, беше отменен предсрочно, съобщи днес кметът на най-многолюдния американски град Бил де Блазио, цитиран от Асошиейтед прес.

Заповедта влиза в сила незабавно, написа Де Блазио в Туитър. Той обясни, че причината е спокойната обстановка на протестите снощи, когато "видяхме най-доброто от нашия град".

Утре започва поетапното разхлабване на ограничителните мерки в Ню Йорк заради новия коронавирус, припомни кметът на града, който е едно от основните огнища на заразата в САЩ.

Полицейският час, който започваше в Ню Йорк в 8 ч. вечерта, трябваше да остане в сила поне до днес включително.

Полицията се отказа да прилага мярката снощи, когато хиляди демонстранти срещу полицейската жестокост отново се събраха по улици и в паркове.

Протестното движение бе предизвикано от смъртта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис миналия месец.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини