Ню Йорк таймс: Не питайте президента колко са починалите от COVID-19

  • 18 май 2020 10:18

  • 1303
  • 2
Ню Йорк таймс: Не питайте президента колко са починалите от COVID-19
© Getty (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази скептицизъм за броя на починалите от коронавируса, който му бе съобщен от неговите собствени експерти, пише в редакционен материал в. "Ню Йорк таймс" и отбелязва, че през последните седмици държавният глава изразява недоволство от броя на съобщаваните смъртни случаи от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Броят на починалите, извън всякакво съмнение, буди съжаление: в САЩ смъртните случаи от коронавируса са над 85 000, а случаите на заразяване са 1,4 милиона. Много експерти по обществено здраве обаче, включително и от правителството на Тръмп, твърдят, че не са преброени всички смъртни случаи и случаи на заразяване.

Тръмп: Новите случаи на зараза в САЩ с COVID-19 бележат силен спад

Въпреки това президентът Тръмп и някои високопоставени членове на правителството изглежда подозират, че броят на починалите от COVID-19 е завишен.

"Дебатът за точността на данните, представени от  Центровете за контрол и превенция на заболяванията, се е превърнал в толкова гореща тема за Белия дом, че специалният екип за борба с коронавируса прави повторна оценка на броя на смъртните случаи като част от по-голяма проверка на въпроси, свързани с качеството на данните", заяви правителствен служител пред "Ню Йорк таймс".

"Белият дом трябва да направи тази проверка прозрачно и да оповести ако има неизвестни досега опасения. Да се знае колко американци са починали от заболяването е жизненоважно при организирането на ответната реакция. Подобно на много други въпроси, свързани с пандемията, въпросът за броя на смъртните случаи стана причина за объркване в обществото и партийно противопоставяне", посочи още медията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
питай

2020.05.18 | 14:12

1
питайте клинтън и нанси пелоси. при тях нямаше да има починали

2020.05.18 | 18:32

2
абе тези цифри са една голяма Лъжа,като тази на 11.09..в нюьорг.сащ мами света.Винаги са го правили.!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини