Доналд Тръмп и Владимир Путин обсъдиха по телефона ситуацията с коронавируса и оръжейния контрол

  • 07 май 2020 18:57

  • 1061
  • 3
Доналд Тръмп и Владимир Путин обсъдиха по телефона ситуацията с коронавируса и оръжейния контрол
© Getty Images

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обсъди днес по телефона с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 новия коронавирус, контрола над оръжията и други теми, съобщи Белият дом, цитиран от БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"(Тръмп) за пореден път потвърди ангажираността на САЩ с ефективен оръжеен контрол, който включва не само Русия, но и Китай, и отбеляза, че очаква с нетърпение бъдещи дискусии за избягване на скъпа оръжейна надпревара във въоръжаването", посочи в изявление Белият дом.

Според комюникето американският президент е предложил на руския си колега Китай да бъде включен в нови преговори за ограничаване на оръжейната надпревара, отбелязва Франс прес.

В хода на разговора Тръмп е предложил да изпрати медицинска помощ на Русия, за да подпомогне борбата с пандемията от коронавируса, съобщи Кремъл.

Двамата президенти са обсъдили също световните петролни пазари, подчертавайки подкрепата си за сделката за намаляване на добива, договорена миналия месец от производителите от ОПЕК и техни партньори. Според двамата лидери споразумението е спомогнало за стабилизиране на цените на петрола.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1061 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.05.07 | 20:14

3
Путин световен мафиот номер 1.
Кадилак мачка зазка

2020.05.07 | 19:38

1
Да вярваш на Путин е като да играеш на руска рулетка
baihui

2020.05.07 | 20:10

2
Вярвам на майка ти, която вчера срещнах на магистралата!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини