Медицински експерт ще даде показания в Сената за правителствената реакция на епидемията от COVID-19

  • 05 май 2020 21:26

  • 1213
  • 0
Медицински експерт ще даде показания в Сената за правителствената реакция на епидемията от COVID-19
© Pixabay

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския потвърди, че водещият национален експерт по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи ще даде показания в Сената за реакцията на федералното правителство на новия коронавирус, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

"Доктор Фаучи ще даде показания в Сената и очаква това с нетърпение", каза Тръмп пред журналисти в Белия дом преди заминаването си за щата Аризона, където ще посети завод за медицинска екипировка.

Тръмп: САЩ ще публикуват доклад за произхода на новия коронавирус

Тръмп каза, че ще носи маска в Аризона, ако има такова изискване. Неотдавна вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и бе критикуван, че е бил без маска при посещение на медицински център. Републиканската партия на Тръмп държи мнозинство в Сената.

Президентът каза, че Фаучи няма да отиде в Камарата на представителите, която се контролира от Демократическата партия. "Те искат да се провалим, което означава смърт", каза той и нарече опозиционната партия "Тръмпомразци". Тръмп заплаши да се намеси в щати, чиито губернатори предприемат опасни действия при облекчаването на ограничителните мерки, но насърчи възобновяването на нормалната дейност.

"Трябва да отворим страната си", каза той.

По най-нови данни на университета "Джонс Хопкинс" в САЩ има над 70 000 починали от новия коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини