Безработицата в САЩ може да достигне 19%

  • 01 май 2020 12:07

  • 617
  • 0
Безработицата в САЩ може да достигне 19%
© Pixabay

Икономическият съветник на Белия дом Кевин Хасет заяви, че очаква нивото на безработица в Съединените щати през април да бъде около 19%.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Тази прогноза е по-висока от осреднените очаквания на икономисти и анализатори за априлска безработица между 15% и 16%, предаде БНР. Официалните данни за американската безработица и за трудовия пазар ще бъдат оповестени в края на следващата седмица (на 8-и май).

В четвъртък бяха представени последни данни за подадените от американците молби за помощи за безработица, като в рамките на миналата седмица те нараснаха с нови близо 3,84 милиона и само в рамките на последните шест седмица техният брой достигна 30 милиона, което е над 18% от работната сила в Съединените щати.

Говорейки пред телевизия FoxNews, Кевин Хасет отбеляза, че позитивният икономически обрат може да настъпи бързо, но само ако в скоро време коронавирусната инфекция бъде поставена под контрол.

Ако обаче вирусната пандемия продължи и лятото, възстановяването на американската икономика ще бъде много по-трудно, посочи икономическият съветник на Белия дом и добави, че администрацията на президента Тръмп "много скоро ще има по-добра представа" за това какво трябва да се направи по отношение на икономическите стимули.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини