САЩ отказват да участват в стартирането на глобалната инициатива на СЗО за лекарства и ваксини срещу коронавируса

  • 24 април 2020 16:43

  • 1579
  • 3
САЩ отказват да участват в стартирането на глобалната инициатива на СЗО за лекарства и ваксини срещу коронавируса
©

САЩ отказват да участват в стартирането днес на глобална инициатива за ускоряване на разработването, производството и дистрибуцията на лекарства и ваксини срещу COVID-19, съобщи говорител на американската мисия към Световната здравна организация (СЗО) в Женева, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

"Няма да има официално участие на САЩ", съобщи говорителят чрез имейл в отговор на въпрос на агенцията и добави:"Очакваме с нетърпение да научим повече за тази инициатива в подкрепа на международното сътрудничество за разработване на ваксина срещу COVID-19, колкото е възможно по-скоро".

Тръмп предложи да си инжектираме дезинфектанти срещу COVID-19

Американският президент Доналд Тръмп обяви замразяване на финансовия принос на САЩ за СЗО, където те са най-големият донор на средства. Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел ще помогнат за стартирането на глобалната инициатива, съобщи СЗО в навечерието на събитието, посочва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1579 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пян_Гъ

2020.04.24 | 18:22

2
Не, готин, те са обречени със всички възможни президенти, просто с този президент най-бавно ще се удавят. Пълна анархия цари в тези международни организации. Ако САЩ са били най-големия донор, да смятаме ли, че СЗО е американска организиция - на п-па който плаща, поръчва музиката? Ми тогава що не се казвала Американска здравна организация (АЗО)? И сега кво - като няма донор, няма да има и СЗО ли? Изобщо кво става в този свят и кой регулира такива отношения?

2020.04.24 | 23:07

3
Истината е, че колкото и просперираща да е цивилизацията, идва момент, в който трябва да се мре масово. Нека не се държим като девственици и да погледнем на нещата реалистично.

2020.04.24 | 17:50

1
С този президент САЩ са обречени.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини