Държавният дълг на САЩ е достигнал рекордните 24,5 трилиона долара

  • 23 април 2020 15:29

  • 988
  • 3
Държавният дълг на САЩ е достигнал рекордните 24,5 трилиона долара
© Gettyimages

Общата сума на дълговите задължения на федералното правителство на САЩ е достигнала рекордните 24,5 трилиона долара, за което са допринесли мерките за борба с коронавируса, съобщи днес телевизия Си Би Ес, цитирана от ТАСС.

От 1 януари държавният дълг на САЩ е нараснал с 1,5 трилиона долара, отбелязва Си Би Ес, коментирайки изказванията американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера, че не го притеснява растежът на националния дълг по повод заделените трилиони долари за преодоляване на последиците от коронавируса.

Пандемията затопля отношенията между президента Тръмп и мексиканския му колега Обрадор

Телевизията припомня, че Тръмп в края на март подписа закон за мерки за стимулиране на икономиката в размер на над 2 трилиона долара, което би трябвало да смекчи удара от пандемията.

Във вторник Сенатът одобри поредния пакет мерки са 500 милиарда долара. Очаква се днес Камарата на представителите да гласува този законопроект. По оценки на Международния валутен фонд, публикувани миналата седмица, държавният дълг на САЩ заради мерките срещу коронавируса ще нарасне тази година до 131,1 процента от брутния вътрешен продукт (БВП). По данни на бюрото за икономически анализи към американското министерство на търговията, БВП в края на миналата година е възлизал на 21,73 трилиона долара.

Последвайте канала на

Novini.bg
988 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.04.23 | 16:06

2
Това няма връщане никога. Единствено такива дългове могат да бъдат заличени с войни, нещо което желаят много страни по света. А иначе на дядо Дончо естествено не му пука - днес той е президент, утре друг - да му мислят обикновените граждани. Тук е същото - Тиквата изтегли 16 млрд. лева преди години и всички ние и следващите поколения ще ги плащаме.

2020.04.23 | 16:57

3
Задаваш ли си въпроса колко пари струва една война, и че за да я водиш трябва да имаш много пари.

2020.04.23 | 15:47

1
На Дончо не му дреме ха ха луд чоляк.

Добави коментар

Водещи новини