САЩ прекратяват за 60 дни приемането на имигранти

  • 22 април 2020 06:27

  • 1241
  • 1
САЩ прекратяват за 60 дни приемането на имигранти
© Pixabay

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера, че ще прекрати временно приемането на нови имигранти в страната, за да бъдат защитени работните места на американците в условията на коронавирусната пандемия, съобщиха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

"Борбата с невидимия враг се отрази на работниците, милиони американци пожертваха работата си в борбата с коронавируса и спасяването на човешки животи", заяви Тръмп на ежедневния си брифинг в Белия дом. "За защита на нашите работници аз ще въведа временна забрана за имиграция в САЩ", добави той и уточни, че тази мярка ще действа 60 дни, след което ще бъде преразгледана съобразно с икономическата ситуация.

 

Тръмп спира имиграцията заради COVID-19

 

"Тази пауза в приемането на нови имигранти ще помогне също за запазване на жизнени медицински ресурси за американските граждани", подчерта Тръмп, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

По думите на президента мярката ще бъде прилагана само спрямо влизащите с т.нар. зелена карта, позволяваща постоянно жителство в САЩ, но ще има и някои изключения.

Съответният указ ще бъде издаден "вероятно в сряда по някое време", добави Тръмп, цитиран от ДПА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2020.04.22 | 07:37

1
Много за кратко. Трябва ограничение поне за 1 г.

Добави коментар

Водещи новини