Ню Йорк регистрира рекордните 562 починали от коронавируса за 24ч.

  • 03 април 2020 20:35

  • 1425
  • 0
Ню Йорк регистрира рекордните 562 починали от коронавируса за 24ч.
© Pixabay

Ню Йорк регистрира най-тежкия си ден от коронавируса с 562 починали за 24 часа, най-много за един американски щат, и общо 2935 жертви, съобщи губернаторът му Андрю Куомо, цитиран от световните агенции и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Приетите в болница заради коронавируса през последното денонощие са нараснали с хиляда и вече са над 14 хиляди. Общият брой заразени в щата е 102 836 души.

Кметът на Ню Йорк призова жителите на града да покриват лицата си

За сравнение в цялата страна по данни на националния Център за контрол и превенция на заболяванията са регистрирани 26 135 нови заразени и общо 239 279, а жертвите от последното денонощие в САЩ са общо 930 и общо 5443.

По данни на университета "Джонс Хопкинс" пък заразените са над 246 хиляди, а починалите - над 6 000. Куомо предупреди, че съвсем скоро хора ще започнат да умират поради липса на респиратори и болнични легла и поиска ресурси от цялата страна да се съсредоточат в неговия щат, който е епицентър на епидемията в САЩ.

"Нито един щат не може самостоятелно да окаже цялата необходима помощ на населението си. Единственият възможен вариант е да се съсредоточим върху решаването на проблемите там, където те са най-остри", каза Куомо и обеща, че след като епидемиологичната ситуация в Ню Йорк се подобри, необходимите ресурси ще се прехвърлят в други щати, където са най-необходими.

Тръмп се е подложил на бърз тест за коронавирус, резултатът е отрицателен

Куомо съобщи, че е подписал нареждане, което позволява на властите на щата да изземват респиратори и защитна екипировка от организации в Ню Йорк, които в момента не ги използват, и да ги предават на болниците.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:  

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини