Стана ясно докога ще продължи карантината на Борис Джонсън

  • 03 април 2020 16:21

  • 1792
  • 1
Стана ясно докога ще продължи  карантината на Борис Джонсън
© Getty (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще спази указанията на здравните власти в Обединеното кралство и ще остане в доброволна изолация, докато високата му температура не спадне, заяви днес говорителят му, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

"Той продължава да има леки симптоми, в частност температура. Указанията в такъв случай са ясни: ако имаш висока температура, трябва да продължиш да се самоизолираш, докато тя не се върне на нормалните си стойности", каза говорителят пред репортери.

Борис Джонсън: Чакат ни тежки дни

"Указанията са наистина недвусмислени по този въпрос. В тях е посочено, че трябва да си останеш у дома седем дни, но ако високата температура се запази, трябва да си останеш у дома за по-дълго. Министър-председателят следва тази препоръка изключително стриктно", добави той.

Преди това Джонсън, който миналата седмица даде положителна проба за корона вирус, заяви, че все още е под карантина, по-дълго от препоръчителните според указанията на британските здравни власти седем дни, отбелязва Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
много

2020.04.03 | 16:44

1
много модерно стана хайлайфа да са заразени с короната. всеки иска короната

Добави коментар

Водещи новини