Погнаха сенатори за сделки по време на COVID-19

  • 30 март 2020 14:57

  • 694
  • 0
Погнаха сенатори за сделки по време на COVID-19
© Getty (архив)

Депутати от горната камара на парламента на САЩ (Сената) вероятно са извършили сделки на фондовите тържища, като са използвали информация, получена по време на изпълнение на служебните им задължения, предаде Си Ен Ен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Американското правосъдно министерство и Комисията по ценни книжа и борси са започнали проверка, за да установят дали няколко сенатори. За тях се предполага, че са се възползвали от поверителни данни и са продали акции преди началото на борсовия срив, предизвикан от световната пандемия от COVID-19.

Единият от заподозрените е бил председателят на специалната комисия по разузнаване Ричард Бър. За парламентариста се е смятало, че той през февруари е продал акции на стойност 1,7 милиона долара. Сенаторът от своя страна е заявил, че е използвал данни от медии.

Също така разследване е било започнато и срещу сенатор Кели Льофлер. Тя с помощта на съпруга си – председателя на фондовата борса в Ню Йорк – Джефри Спричър – е успяла да пласира ценни книжа на стойност около три милиона долара.

Най-богатият член от Сената на САЩ разпродаде акции в размер на милиони долари заради COVID-19

Законът не забранява на федералните законодатели да търгуват на фондовите тържища. Те обаче нямат право да използват непубликувана в общественото пространство информация, за да купват или продават акции.

По последните данни в САЩ са били фиксирани над 140 000 случаи на COVID-19. Броят на починалите вследствие на смъртоносната зараза хора е преминал 2400.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини