Тръмп определи каква трябва да е смъртността в САЩ от новия коронавирус

  • 30 март 2020 06:22

  • 4396
  • 2
Тръмп определи каква трябва да е смъртността в САЩ от новия коронавирус
© Getty Images/Guliver (Архив)

Действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни, ако броят на жертвите на новия коронавирус е под 200 000 души. Това заяви на пресконференция в Белия дом в неделя американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предадоха световните агенции, информира БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Помислете за тази бройка: 2,2 милиона души можеха да загинат, ако не бяхме направили нищо", коментира Тръмп.

"Ако можем да намалим този показател до 200 000 души, то, колкото и да е ужасна тази цифра, ще означава, че всички ние сме си свършили добре работата", каза Тръмп.

По-рано през деня ръководителят на Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания Антъни Фаучи каза, че е възможно броят на починалите в страната да се окаже между 100 и 200 хиляди души. Фаучи посочи, че в крайна сметка в САЩ вероятно ще има милиони, заразени с новия коронавирус.

Според данни на университета Джонс Хопкинс заразените в САЩ са над 139 000, а починалите - над 2400.

Тръмп обяви в неделя удължаване на федералната препоръка за доброволна социална изолация с още един месец - до края на април, въпреки че неотдавна заяви желание ограничителните мерки да останат в сила най-късно до католическия Великден, който тази година е на 12 април.

Обявеният първоначално 15-дневен период на социална изолация изтича днес. Федералните указания препоръчват да се избягват събирания на много хора на едно място, а възрастните и хората със здравословни проблеми да си стоят у дома. Американците са призовани да работят от вкъщи и да избягват ресторанти, барове, несъществени пътувания и пазарувания. На много места на местно равнище са въведени по-строги ограничения за социалните контакти и придвижването, отбелязва АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
4396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.30 | 11:55

2
От високомерието са се разпаднали всичките империи по света, до ден днешен. Историята не лъже, тя показва на самозабравилите се, къде им е мястото.

2020.03.30 | 11:50

1
Егати и успокоението. От 327 милиона да умрат 200 хиляди. Браво на Тръмп. Китай от Един милиард и четиристотин милиона, починали около 3300. Е има разлика, особено в действията и бездействията. " Великия " Тръмп. Жалко за народа на Щатите от такъв президент.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини