Конгресът блокира контрола на Тръмп върху пакета от 2,2 трилиона долара срещу пандемията

  • 27 март 2020 16:49

  • 1193
  • 0
Конгресът блокира контрола на Тръмп върху пакета от 2,2 трилиона долара срещу пандемията
© Getty Images/Guliver

През последните дни на изготвяне на законопроекта, предвиждащ спасителен план за 2,2 трилиона долара в подкрепа на американския бизнес срещу коронавируса, президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви: "Аз ще съм контролът". Конгресът обаче реши друго, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Законодателството, целящо отчасти да помогне на бизнеса и корпорациите, засегнати от спирането на работата заради коронавирусната пандемия, въвежда множество слоеве на отчетност за милиардите долари заеми, грантове и директни парични средства, които скоро ще потекат от федералното правителство. Очаква се Камарата на представителите да го приеме днес и да го изпрати на Тръмп за подпис. (По-рано бе съобщено, че процедурата може да се проточи и това да стане през уикенда - бел. ред.).

Сенатът на САЩ прие плана за финансова помощ за справяне с COVID-19

В крайна сметка двупартийният финален пакет включва голяма част от това, което искаха демократите, създавайки трио от регулатори, както и други механизми за проверки, за да се гарантира, че с парите не се злоупотребява. Учредява се надзорен съвет, съставен от генерални инспектори, наречен Комитет за отчетност на отговора на пандемията. Разкрива се и отделна специална позиция на генерален инспектор в министерството на финансите, както и се съставя нова комисия от експерти, която да докладва на Конгреса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини