Тръмп одобрил пускането на пазара на експериментални лекарства за COVID-19

  • 19 март 2020 19:04

  • 2354
  • 1
Тръмп одобрил пускането на пазара на експериментални лекарства за COVID-19
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че департаментът по храните и лекарствата ще започне скоро да използва нови лекарства за борба с коронавируса. Тръмп каза, че департаментът ще "махне всички червени линии" пред тези медикаменти и те ще се появят на пазара "веднага, след като ги получим", пише американското издание "Washington Examiner", цитиранот от "Фокус".

Тези лекарства все още се се намират в тестова фаза, но администрацията на Тръмп прави всичко възможно да забърза процеса, за да може на пазара да има средства за борба със заразата, която вече причини почти 100 смъртни случая в САЩ, а общият брой на пациентите с болестта е 7038 души във всички щати.

"Това, което (департаментът по храните и лекарствата) прави е невероятно. Аз им дадох насоки да елиминират остарелите правила и бюрокрацията (...) Трябва да премахнем всяка бариера", каза Тръмп.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33014

САЩ: Ситуацията с коронавируса е трудно предвидима

Департаментът обмисля да пусне на пазара лекарство, по-рано използвано за лечение на малария, наречено хлорохин, което според лекарите може да е ефективен метод за лекуване на пациентите с COVID-19. Тръмп смята, че това е "изключително обещаващо" лекарство, "като се имат предвид резулатите и другите тестове".

Друго лекарство, което може да се използва за срещу вируса е ремдесивир, антивирусно средство, което по-рано се е използвало за борба с ХИВ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чичо Сам

2020.03.19 | 19:44

1
Ето че Америка отново е научно-технологичен лидер и тук.... Другият голям фармацевтичен "майстор". е Япония

Добави коментар

Водещи новини