Бил Гейтс: Една страна може да се справи с инфекцията в срок до 70 дни

  • 19 март 2020 15:30

  • 6571
  • 3
Бил Гейтс: Една страна може да се справи с инфекцията в срок до 70 дни
© Getty (архив)

Ако една страна няма проблеми със спазването на карантините и има достатъчно тестове за откриване на коронавирус, тя може да се справи с тежките времена за срок между шест и десет седмици, това е казал Бил Гейтс, предаде газета.ру.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Един от основателите на високотехнологичния гигант Microsoft е провел разговор със свои последователи в Reddit. Милиардерът е отговорил на въпрос на мъж, който го е попитал кога може да приключи световната пандемия. Гейтс е посочил, че най-критичната ситуация може да бъде овладяна за не повече от 70 дни. "При добра организация и координирани действия на властите и гражданите през това време броят на оздравелите може да нарасне и една затворила се към света държава може да се отвори наново", е казал още той.

САЩ: Ситуацията с коронавируса е трудно предвидима

По думите на Гейтс ако развитите страни бяха предприели бързи превантивни мерки, това би спасило живота на много  хора. "Проблемът обаче е в икономически изостаналите страни. Там ситуацията е много тежка – болничните легла са по-малко, здравните услуги са с по-ниско качества и социалната дистанция не е толкова голяма, колкото в по-развитите страни", е пояснил милиардерът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
6571 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
A

2020.03.19 | 16:58

3
В тубата има видео още от 2015, където Гейтс изразява опасенията си за подобен сценарии катонастоящия, ама очевидно никой не слуша.

2020.03.19 | 16:06

2
Изобщо не е в час.Проблемът обаче е в икономически изостаналите страни. Там ситуацията е много тежка – болничните легла са по-малко, здравните услуги са-дрън дрън.
този

2020.03.19 | 16:01

1
този е много в час. от къде ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини