150 са починалите заразени с новия коронавирус в САЩ

  • 19 март 2020 10:05

  • 735
  • 0
150 са починалите заразени с новия коронавирус в САЩ
© Getty Images

Починалите заразени с новия коронавирус в САЩ вече са 150, а заразените са над 9000, според оценки на американския университет "Джонс Хопкинс", цитирани от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Съгласно получените данни от федералните власти и официалните представители на различните щати в страната са регистрирани 9345 случая на зараза, а оздравелите заразени са 106.

В Ню Йорк случаите на зараза за един ден са скочили двойно до 1871 вчера, допълва агенцията. Във вторник те бяха едва 923.

Властите на Ню Йорк освен това разработват план да настанят пациенти в хотели, в които няма клиенти, предаде ТАСС, като се позова на информация на в. "Уолстрийт джърнъл".

Анализ на екип учени от Харвардския институт за глобално здравеопазване пък показва, че вероятно американските болници ще имат много трудности, за да се справят с прилива на болни, заразени от новия коронавирус, предаде Франс прес.

Учените са разработили девет различни хипотези, като са се базирали на скоростта на предаване на заразата и на броя на случаите. При почти всички хипотетични сценарии с изключение на два, голяма част от интензивните отделения на страната ще бъдат претъпкани и претоварени с работа. В най-добрия от случаите 20 процента от възрастното население на страната ще бъде заразено, което означава около 50 милиона души за период от 18 месеца. При този хипотетичен сценарий повечето болници в САЩ ще имат достатъчно интензивни отделения, за да се справят с епидемията, ако в тях бъдат освободени 50 процента от заетите легла от пациенти с други заболявания.

Най-лошият хипотетичен сценарий предвижда заразяване на 60 процента от възрастното население или 150 милиона души само за 6 месеца. В този случай дори и всички болнични легла да са освободени, повечето от болниците ще имат пет пъти по-малко от необходимия брой леглова база. Дори при изграждането на военни болници, недостигът на легла ще бъде труден за преодоляване.

САЩ спират издаването на визи за повечето страни в света. Конгресът гласува $100 млрд. помощи за засегнатите от COVID-19 работници

Все повече колежи в САЩ се подготвят пък да превърнат опразнените си спални помещения във временни центрове за настаняване на пациенти с коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Двама членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ са също заразени с новия коронавирус, предаде Ройтерс. Това са Марио Диас-Баларт от Флорида и Бен Макадамс от Юта. Това са и първите членове на Конгреса, за които е известно, че са заразени с коронавируса.

Губернаторът на щата Калифорния - Гавин Нюсъм, пък предупреди, че експертни модели показват, че около 60 000 бездомници в щата могат да се заразят с коронавируса в идните осем седмици, предаде Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини