САЩ спират издаването на визи за повечето страни в света. Конгресът гласува $100 млрд. помощи за засегнатите от COVID-19 работници

  • 18 март 2020 22:51

  • 1888
  • 5
САЩ спират издаването на визи за повечето страни в света. Конгресът гласува $100 млрд. помощи за засегнатите от COVID-19 работници
© Pixabay (архив)

САЩ прекратяват издаването на всякакви имигрантски и не-имигрантски визи на редовна основа за повечето страни в света заради коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Tова съобщи днес говорителка на Държавния департамент, цитирана от Ройтерс. Тя не посочи за колко и кои страни се прекратяват визовите услуги, но добави, че американските мисии по света ще продължат да предоставят спешни визови услуги "според наличните ресурси". Ще продължат да се оказват такива услуги и на граждани на САЩ. Издаването на визите ще бъде подновено "възможно най-скоро", каза говорителката, без да посочи конкретна дата.

Рекорд по смъртни случаи и нови заразени от COVID-19 в Италия за последните 24 часа

Междувременно, американският конгрес прие днес план за социална помощ, възлизащ на около 100 милиарда долара, предназначена за работниците, засегнати пряко от последиците от коронавируса, предаде БТА, цитирайки АФП. Конгресът и Белият дом преговарят по колосален план за икономически подем, който може да достигне стойност от 1,3 трилиона долара. Президентът Доналд Тръмп подкрепя текста, одобрен днес с огромно мнозинство от Сената, и се очаква да го подпише много бързо, за да влезе в сила.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1888 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мартин Петров

2020.03.19 | 23:58

5
Мръсните евреи не спряха да печатат хартийки, без абсолютно никакво покритие на този изкуствен долар! Не спряха да създават войни, пускат лабораторни вируси и какво ли не още, само и само, за да ги оправдаят това главомолно количество напечатани банкноти и контролът им над света да е още по - осезаем!
Тя

2020.03.19 | 07:20

4
Тези колкото са по- далече, толкова по-добре добре. Печатат си хартийки , а после търсят война за да не им ги търси никой, защото няма как да ги върнат никога.

2020.03.18 | 23:15

1
Държавата с наи големия външен дъл в света,23 трилиона,сега отпуска 1.3.трилиона $.бреи,от каде ги напечатихте толкова бързо тия ХАРТИШКИ без никакво покрихие бе.???
Я

2020.03.19 | 05:18

3
Ние ще ги получим тези "хартишки без покритие", а вие лапайте мухите.. Освен това тично такива като теб първи си подават г-ъ за "хартишки без покритие"...

2020.03.18 | 23:58

2
Интересно дали Нейно превъзходителство Херо Мустафа е в България или се "моли" за България от САЩ. Комунистически Китай дарява на България маски и защитни облекла. Не съм чул нещо такова да прави най-големия ни "съюзник" в НАТО - САЩ. Нали сме в състояние подобно на война. Може би натовските складове са празни?

Добави коментар

Водещи новини