Тръмп официално е кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ

  • 18 март 2020 07:22

  • 290
  • 0
 Тръмп официално е кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ
© Gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския събра достатъчно делегати, за да бъде провъзгласен за победител в първичните избори на Републиканската партия, предаде Франс прес.

"Поздравления за Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който бе избран за кандидат на републиканците за президентските избори" в САЩ, написа в "Туитър" председателката на националния комитет на партията Рона Макданиъл.
Тръмп спечели вчера първичните избори във Флорида и Илинойс и вече има над 1276 делегати, съобщи Асошиейтед прес.

Той ще се бори за втори мандат на изборите на 3 ноември. Победата му на първичните избори бе сигурна, въпреки че имаше трима съперници. Двама от тях се отказаха, а последният останал в надпреварата, бившият губернатор на Масачузетс Бил Уелд, събра нищожна подкрепа.

Заради липсата на конкуренция някои щати дори се отказаха да организират гласуване.

Флорида и Илинойс гласуваха вчера въпреки епидемията от коронавирус, която отне живота на над 100 души в САЩ.
Демократите организират паралелно своите първични избори, на които бившият вицепрезидент Джо Байдън е фаворит след серия победи срещу съперника си социалист Бърни Сандърс.

Последвайте канала на

Novini.bg
290 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини