Тръмп съобщи, че се е подложил на тест за коронавирус

  • 14 март 2020 19:29

  • 5566
  • 4
Тръмп съобщи, че се е подложил на тест за коронавирус
© Getty Images

Забраната за пътуване до Съединените щати, наложена заради новия коронавирус, скоро ще бъде разширена с пътници, идващи от Великобритания и Ирландия, обяви днес президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, цитиран от Франс прес и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той говори пред журналисти в Белия дом след срещи, посветени на ситуацията с вируса, който бързо се разпространява в страната. Администрацията на Тръмп бе подложена на критики, че е реагирала бавно и неефективно на задаващата се криза.

Забраната за влизане в Съединените щати на чуждестранни пътници, идващи от Великобритания и Ирландия, ще влезе в сила в полунощ източноамериканско време между понеделник и вторник (6 ч. сутринта българско време във вторник), уточни на същата пресконференция вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и.

Той подчерта, че американските граждани и чужденците с постоянно местожителство в САЩ ще могат да влизат в страната.

Съединените щати наложиха от днес в полунощ (6 ч. българско време) временна забрана за влизане на пътници, идващи от редица европейски страни, като част от мерките за спиране на разпространението на новия коронавирус, предадоха по-рано световните агенции.

Мярката ще бъде в сила за период от 30 дни. Тя важи за пътниците, идващи от 26-те европейски държави от Шенгенското пространство за свободно движение, като ще обхваща всички онези, които са били в някоя от тези страни през 14-дневния период преди пристигането си в САЩ.

Американците, онези със "зелена карта" и други категории хора засега ще могат да се връщат в Съединените щати. Това обаче ще става само през 13 летища, където те ще бъдат подлагани на медицински изследвания и поставяни под карантина, казаха двама души, запознати с плана на Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Смразяваща прогноза колко американци ще умрат от COVID-19

Първи смъртен случай от новия коронавирус е бил регистриран в американския щат Ню Йорк, съобщи днес губернаторът Андрю Куомо, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че е починала 82-годишна жена, която имала респираторно заболяване - емфизем.

Броят на заразените в щата Ню Йорк е достигнал 421. Над 50 души са настанени в болница.

Смъртните случаи в САЩ от инфекцията Ковид-19, причинявана от коронавируса, достигнаха 51, а броят на заразените - 2499, сочат компилирани данни.

Най-много починали, 37, има в северозападния щат Вашингтон. В Калифорния, на югозапад, смъртните случаи са шест, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Западния Вирджиния остава единственият американски щат, където няма регистрирани заразени.

Пуерто Рико, територия на САЩ в Карибско море, потвърди първите си три случая на заразата. Това са двама туристи от Северна Италия и местен жител, който има роднини, пътували извън острова.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5566 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мира

2020.03.15 | 06:29

4
Не може ли да не ги виждаме тия.
едно

2020.03.15 | 06:24

3
едно вирусче е*а майката на неолибералния модел и глобализма

2020.03.14 | 21:22

2
Този е ваксиниран отдавна.
Росен

2020.03.14 | 20:46

1
Няма ли начин тези да не ни ги показвате изобщо. Тотално не ни интересуват.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини