Разсекретени съдебни документи разкриха машинациите на Харви Уайнстийн

  • 12 март 2020 13:12

  • 1263
  • 0
Разсекретени съдебни документи разкриха машинациите на Харви Уайнстийн
© Getty Images/Guliver

Разсекретени документи от делото срещу Харви Уайнстийн в съд в Манхатън разкриват машинациите, които бившият филмов магнат е задвижил, за да се защити от обвиненията в сексуално посегателство, съобщи в. "Гардиън".

Банкрутиралият продуцент бе осъден в сряда на 23 години затвор, след като в края на февруари бе признат за виновен за изнасилване и за сексуално престъпление от първа степен.

Съдът направи публични документите по делото часове преди произнасянето на присъдата. От тях става ясно, че Уайнстийн е наел частни детективи, на които е възложил да следят множество представители на филмовата индустрия, които подозирал, че може да говорят пред журналисти за неговото сексуално поведение, допълва БТА.

Харви Уайнстийн е приет в болница

Сред тях е и режисьорът и актьор Бен Афлек, актрисата Анабела Шиора, която бе свидетел на обвинението срещу Уайнстийн с показанията си, че той я е изнасилил през 90-те години на миналия век, Роуз Макгауан, Зелда Пъркинс, продуцентите Меган Елисън и Джейсън Блум.

От съдебните документи става ясно още, че когато научил за намерението на борда на директорите на компания "Уайнстийн" да го уволни, опозореният продуцент разпратил имейли до влиятелни корпоративни фигури като милиардерите Майкъл Блумбърг и Джеф Безос, както и до Тим Кук ("Епъл") и Тед Сарандос ("Нетфликс") с искане за тяхната намеса и подкрепа.

През октомври 2017 г. Уайнстийн бил потърсен за коментар от журналист от таблоида "Нешънъл инкуайърър" във връзка с подготвяна статия, в която се твърдяло, че Дженифър Анистън обвинява Уайнстийн в сексуално посегателство, става ясно още от публикация на сп. "Варайъти". Уайнстийн отвърнал на журналистическото запитване с имейл, в който написал: "Джен Анистън трябва да бъде убита."

Представител на Анистън е заявил пред "Варайъти", че твърденията на "Нешънъл инкуайърър" не са верни. "Дженифър не е била атакувана от Харви", казал той.

Сред документите е и бележка от брата на Харви Уайнстийн - Боб, бивш съпредседател на компания "Уайнстийн". В нея той пише:

"Заслужаваш награда за цялостно творчество за абсолютно зверство, неморалност и нечовечност заради действията си. О, забравих. Всички те били по взаимно съгласие. Тогава защо си в клиника? За сексуално пристрастяване. Не мисля. Не би бил изправен пред обвиненията за сексуално посегателство и изнасилване от 82 жени, с които си правил секс по взаимно съгласие".

Последвайте канала на

Novini.bg
1263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини