Тръмп разкритикува процедурата по импийчмънта му като пагубна и корумпирана

  • 06 февруари 2020 20:27

  • 996
  • 4
Тръмп разкритикува процедурата по импийчмънта му като пагубна и корумпирана
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския коментира оправдаването си от Сената по обвиненията за импийчмънт, които му беше повдигнала Камарата на представителите, предаде ДПА.

Импийчмънтът "беше пагубен, корумпиран, имаше корумпирани ченгета, имаше изтичания на информация, имаше лъжи и това никога повече не бива да се случва на никой друг президент, никога", каза Тръмп пред свои привърженици в Белия дом.

Импийчмънтът на Тръмп не мина

Сред аплодиралите изказването на президента бяха адвокатите на Тръмп и служители на Белия дом.

"Минахме през ада", заяви президентът и добави, че не е направил нещо нередно, предава БТА.

Припомняме ви че, през декември Камарата на представителите, долната камара на Конгреса на САЩ, реши Тръмп да бъде подложен на импийчмънт. Той беше обвинен, че е злоупотребил с власт, за да упражни натиск върху Украйна да започне разследване срещу негов политически съперник преди тазгодишните президентски избори, а след това беше обвинен и че е възпрепятствал разследването на Конгреса. Президентът заяви, че не е вършил нищо нередно. При това положение Тръмп остава на поста си, след като опитът той да бъде отстранен от него се провали при гласуванията тази вечер. 

Тръмп отново смая всички

Белият дом приветства гласуването в Сената, довело до оправдаването на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, и определи процеса за импийчмънт като "лов на вещици, основан на поредица лъжи".

"Днес позорният опит за импийчмънт, скалъпен от демократите, приключи с пълното оневиняване и реабилитиране на президента Доналд Тръмп. Както казвахме през цялото време, той е невинен", заяви прессекретарят на Белия дом.

Последвайте канала на

Novini.bg
996 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
igel germaneza lesli

2020.02.06 | 23:46

4

pazi se ot BOZIA gniav

2020.02.06 | 20:49

1

Познайте от 1 път кой ще е следващия президент на САЩ !

Напротив

2020.02.06 | 23:15

3

Той ще е!!!

2020.02.06 | 21:33

2

Няма да е той

Добави коментар

Водещи новини