Три тела бяха намерени на мястото на катастрофата с хеликоптер, в която загина Коби Брайънт

28 януари 2020 06:38

Три тела бяха намерени на мястото на катастрофата с хеликоптер, в която загина Коби Брайънт
© gettyimages
5540 2

Пилотът на хеликоптера, с който загина баскетболната звезда Коби Брайънт, е летял твърде ниско, за да може да бъде следен от радари в мъглата. Това става ясно от записи на въздушния контрол, разпространени в понеделник, съобщава БТА.

Междувременно следователи намериха останките от три тела на мястото на катастрофата и издирват останалите.

Загина великият Коби Брайънт! Сред жертвите на катастрофата с хеликоптер е и една от дъщерите му

Хеликоптерът "Сикорски Ес-76" се блъсна в неделя във възвишение край град Калабасас в Калифорния, на около 65 км северозападно от Лос Анджелис. Всичките девет пътници на борда загинаха, включително 13-годишната дъщеря на Коби Брайънт - Джиана. Катастрофата е предизвикала пожар на земята, а останките от хеликоптера са пръснати на площ от 1000 кв.м. Гъстата мъгла и нейната роля за катастрофата бяха в центъра на внимание в понеделник, докато фенове, приятели и роднини на звездата от NBA се изправиха пред реалността, че 41-годишният Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джиана са сред загиналите.

''Сикорски'' S-76 - най-сигурният хеликоптер, който погуби легендата Коби Брайънт

NBA отмени мача, насрочен за днес, между отборите на "Лейкърс" и "Клипърс". Решението бе взето от уважение към организацията на "Лейкърс", която дълбоко скърби за трагичната загуба на легендата на "Лейкърс" Коби Брайънт, неговата дъщеря Джиана и още седем души в катастрофа с хеликоптер в неделя, посочи Националната баскетболна асоциация.

Освен Брайънт, инцидентът почерни още три семейства, свързани със спортна академия "Мамба": съпруг и съпруга и тяхната 13-годишна дъщеря, майка и 13-годишната ѝ дъщеря, и баскетболна треньорка, която също е майка. Деветата жертва е пилотът, който е опитен бивш инструктор, квалифициран да лети в мъгла. Авиодиспечери са позволили на пилота да лети в лошото време. Той е поискал проследяване на полета, но е бил информиран, че лети твърде ниско, за да бъде уловен от радарите. От разпространените записи остава неясно дали пилотът е чул това съобщение.

Записът показва, че пилотът е опитал да остане под нивото на облаците, за да запази визуален контакт с терена, заяви адвокат Гари Роб, автор на книгата "Съдебни спорове при катастрофи с хеликоптер". Според него е твърде вероятно пилотът да е летял много ниско под облаците и да се е блъснал във върха на възвишението, забулено от тях. По време на записа пилотът е спокоен през цялото време, каза адвокатът и определи комуникацията с авиодиспечерите като "изключително нормална и рутинна".

Мъгла е вероятната причина за разбиването на хеликоптера на Коби Брайънт

Следователите ще проучат дали не става дума за механична повреда като причина за катастрофата, каза още Гари Роб, но допълни, че този модел хеликоптери са "надеждни" и "като цяло сигурни".

Фенове на "Лейкърс" направиха импровизиран олтар на Брайънт близо до спортната зала "Стейпълс", където той играеше домакинските си мачове. Почитатели поставиха цветя и негови фланелки пред гимназията във Филаделфия, където е играл преди да влезе в NBA. В Холивуд, звезди като Робърт де Ниро и Брад Пит, запазиха минута мълчание в памет на Коби Брайънт в началото на традиционния обяд на номинираните за наградите на Академията. Брайънт, който спечели Оскар за късометражния анимационен филм "Скъпи баскетбол", присъства на обяда преди две години.

В Ню Йорк пътуващите с метрото, които излизат на станция Пен, спряха сутринта за минута мълчание преди да светне огромен електронен билборд с образа на Коби Брайънт на залата "Медисън скуер гардън".

 

 

Мая Йорданова
5540 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Бай Колю

2020.01.28 | 08:39

17944

НегЪри сър!

Чичо

2020.01.28 | 08:45

17948

Някога белите ни братя са ги използвали за наторяване, а сега ние скърбим за тях. Светът се променя!

Добави коментар

Водещи новини