Макрон и Тръмп обявиха временно примирие в спора си за дигиталния данък

  • 21 януари 2020 07:33

  • 297
  • 1
Макрон и Тръмп обявиха временно примирие в спора си за дигиталния данък
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви, че е имал "чудесен разговор" с американския си колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за планирания от Франция дигитален данък. Той каза в "Туитър", че двете страни ще работят заедно, за да избегнат увеличаване на митата, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Макрон и Тръмп са се споразумели в телефонен разговор да не влизат в митническа война до края на годината, каза френски дипломатически източник.

Френският лидер се е съгласил да отложи налагането данък върху големите технологични компании до края на годината. В замяна САЩ няма да налагат ответни мита върху вноса на френски стоки до края на годината, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Двамата президенти са се разбрали да продължат през това време преговорите в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Франция реши през юли да въведе 3-процентов налог върху приходите от услуги в цифровата сфера, които реализират компании с общи приходи от над 25 милиона евро във Франция и над 750 милиона на световно равнище. Вашингтон заплаши да наложи в отговор мита на френски продукти.

Последвайте канала на

Novini.bg
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Топъл дъх зад врата, сладка тръпка във г.за

2020.01.21 | 07:52

1

Малкия що така нежно се е притиснал у Доналд?

Добави коментар

Водещи новини