Илон Мъск бе оневинен по дело за клевета, заведено от британски спелеолог

  • 07 декември 2019 14:48

  • 1604
  • 0
 Илон Мъск бе оневинен по дело за клевета, заведено от британски спелеолог
© Getty Images

Шефът на компанията Тесла Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, бе оневинен по процеса за клевета, започнал срещу него в Лос Анджелис по-рано тази седмица заради туит, в който през лятото на миналата година нарече британски спелеолог "педофил", предадоха световните агенции.

Съдебното жури дебатира по-малко от час, преди да обяви милиардера, роден в Южна Африка, за невинен.

Мъск бе обвинен от Върнън Ансуърт, британски спелеолог, разкритикувал го, че си прави реклама, като праща изобретена от него подводница да помогне на тайландски деца, заклещени в пещера. Адвокатът на спелеолога беше поискал от съдебното жури да присъди на клиента му 190 милиона долара за нанесени морални вреди заради туита на Мъск. Адвокатът на милиардера обаче обвини британеца, че се опитва да извлече полза от един силно медиатизиран процес, който се свежда до спор между двама души. Адвокатът на британеца пък обрисува Мъск като тираничен милиардер, противопоставил се да един скромен човечец, чийто живот е бил разтърсен от медийното внимание към процеса.

Съд в САЩ започна разглеждането на иск за клевета срещу Илон Мъск

В сряда британският спелеолог каза, че се е почувствал омерзен и унизен, след като Мъск го нарекъл публично педофил. Малко след туита си, Мъск се извини за него и го изтри. А гневът му срещу спелеолога бе породен от това, че той бе заявил, че подводницата, предлагана от Мъск за спасителната операция в Тайланд, е неподходяща за целта и че това е пиар трик, след което беше препоръчал на милиардера "да си я сложи там, където ще го заболи".

БТА
1604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини