Съд в САЩ започна разглеждането на иск за клевета срещу Илон Мъск

  • 04 декември 2019 16:00

  • 1418
  • 0
Съд в САЩ започна разглеждането на иск за клевета срещу Илон Мъск
©

Федерален съд в Калифорния започна разглеждането на иск за клевета, заведен срещу предприемача Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, от британски спелеолог, който през лятото м.г. участва в операция по извеждането на деца от пещера в Тайланд, предаде АФП.

Спелеологът Върнън Ансуърт заведе дело срещу Мъск през септември 2018 г., като го обвини в клевета и поиска компенсация в размер на най-малко 75 хиляди долара. През юли м.г. предприемачът качи в Туитър поредица оскърбителни за Ансуърт записи, като го нарече педофил. Британецът по-рано бе заявил, че предложението на Мъск да се използва мини подводница за спасяване на децата в пещерата в Тайланд е евтин "пиар трик".

Илон Мъск иска да взривим Марс с ядрени оръжия

Адвокат на спелеолога заяви в съда, че заради клеветата на Мъск Ансуърт не е получил нужното обществено признание, което заслужавал след спасяването на децата. Мъск също се яви в съда. Той увери, че не се е опитвал да докаже, че Ансуърт е педофил. Милиардерът бил ядосан и се почувствал оскърбен заради изявлението на спелеолога, който се отнесъл пренебрежително към предложението му да се използва мини подводница. Освен това Мъск първоначално не знаел, че Ансуърт е сред участниците в операцията по спасяването на децата.

На 12 юни 2018 г. 12 ученици на възраст между 11 и 16 години и техният треньор по футбол бяха блокирани в пещерата Тхам Луанг в Тайланд. Спасители успяха от 8 до 10 юли м.г. да изведат децата от пещерата.

БТА
1418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини