Продължават изслушванията в Конгреса в рамките на разследването за импийчмънт на президента Тръмп

  • 21 ноември 2019 20:38

  • 488
  • 1
Продължават изслушванията в Конгреса в рамките на разследването за импийчмънт на президента Тръмп
© gettyimages

Бивша съветничка в Съвета за национална сигурност на Белия дом, която днес бе изслушана в Конгреса в рамките на разследването за импийчмънт на президента Тръмп, призова конгресмените да не разпространяват лъжи, които обслужват интересите на Русия, имайки предвид теория на Тръмп и републиканските му защитници, предаде АФП.

"Моля ви, не разпространявайте по политически причини лъжи, които очевидно обслужват руските интереси", каза Фиона Хил, която е била директор за Европа и Русия в Съвета за национална сигурност. "Някои от вас изглежда смятат, че Русия и службите й за сигурност може да не са водили кампания срещу нашата страна и че може би, по други причини, Украйна го е правила. Това е измислица, която е създадена и разпространявана от самите руски служби за сигурност", каза Хил. Тя припомни, че разузнавателните служби на САЩ са стигнали до извода, че Москва се е намесила в американските президентски избори от 2016 г.

Докладът от разследването на ФБР за руската намеса ще бъде публикуван на 9 декември

"Последствията от тази кампания са явни: нашата нация е разделена, истината се поставя под съмнение, а нашите дипломати от кариерата, които са напълно професионални експерти, са атакувани", заяви Хил. Тя и другият изслушван свидетел на днешното заседание на комисията за разузнаване на Камарата на представителите Дейвид Холмс, политически съветник в посолството на САЩ в Украйна, заявиха, че личният адвокат на Тръмп Руди Джулиани е упражнявал натиск да се водят политически разследвания на демократи в Украйна, предаде БТА, цитирайки АП.

Според Холмс натискът на Джулиани да се разследва украинската газова компания Бурисма, на чийто управителен съвет беше член синът на Джо Байдън Хънтър, е имал за цел да бъдат разследвани бившият вицепрезидент и семейството му.
В показанията си Холмс заяви, че е чул телефонен разговор между Тръмп и посланика на САЩ в ЕС Гордън Сандланд, в който Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския попитал дали украинците "ще направят разследването", а Сандланд му казал, че украинският президент Зеленски ще го направи и ще направи "всичко, което поискате от него". Холмс каза, че бил на обяд със Сандланд и успял да чуе думите на Тръмп, защото президентът говорел силно. Малко по-късно Тръмп туитна, че той никога не е можел да чуе нечии думи от телефон в чужд телефонен разговор. "Даже съм опитвал, но неуспешно. Пробвайте го на живо!", написа Тръмп в Туитър.

Медии разкриха кой е най-потърпевш от последните показания в разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп

Конгресменът републиканец Девин Нунес, който е водещият представител на партията си в комисията за разузнаване, заяви, че днешният ден "бележи милостивия край на този спектакъл". Председателят демократ на комисията Адам Шиф каза, че "в близките дни" демократите ще изготвят позицията си след изслушванията на свидетели в седем заседания по разследването за импийчмънт на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Филип Епитропов
488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.22 | 10:23

1

Вярно е, че Тръмп разцепи Щатите.

Добави коментар

Водещи новини